Prosztata eltávolítás

A prosztatamegnagyobbodás műtéti kezelése

Limarus fáj a prosztatitist Prostatitis Fizioterápia Ár

Milyen veszélyekkel kell számolni kezelés nélkül? Normális körülmények között a gesztenye nagyságú prosztata a hátsó húgycsőszakaszt veszi körül a hólyagnyak és a húgycső záróizomzata között.

Jellemző tünetei

Férfiakban a prosztata a kor előrehaladtával növekedésnek indul. A növekedés mértéke az esetek egy részében olyan kifejezett lehet, hogy a hátsó húgycsőszakaszt összenyomhatja ezzel akadályozva a vizeletáramlást.

Ez gyengült vizeletsugár, utócsepegés, gyakori vizeletürítés, nehezített vizelés vagy hirtelen kialakuló teljes vizelési képtelenség formájában nyilvánulhat meg. Súlyosabb szövődmények: Krónikus vizeletürítési zavar a hólyag kitágulásához, falának kötőszövetes átalakulásához, zsákszerű kiboltosulások diverticulum képződéséhez vezethet.

Prosztata húgycsövön keresztüli műtétje (transurethralis prostata resectio)

A vizelés után a hólyagban visszamaradó vizelet miatt gyakoriak a fertőzések, hólyagkövek alakulhatnak ki. Előfordulhat jelentősebb vérzés a prosztata kitágult viszereiből. Előrehaladt állapotban prosztata eltávolítás.

Milyen egyéb kezelés jöhet szóba? Gyógyszeres kezelés az Ön esetében tartós, kielégítő javulást nem jelent.

Idegkímélő műtéti technika

Ezért javasolt a prosztata húgycsövön át magas frekvenciájú árammal diatermia történő műtéte. Ez az eljárás évtizedek óta az esetek többségében a legjobban bevált kezelési módszer. Ezen ún. A különböző eljárások előnyeiről és hátrányairól orvosa további felvilágosítást ad.

Mi várható a műtéttől? A műtét előtti nehezített vizeletürítés az esetek többségében jelentősen javul.

  1. A betegségek a prosztatitis kísérő
  2. A prosztatamegnagyobbodás műtéti kezelése

A vizeletsugár erősebbé prosztata eltávolítás, csökken a vizelés után hólyagban maradó vizelet psa prostate test accuracy. A gyakori vizeletürítéshez kapcsolódó panaszok csökkennek. Mindezek mellett a műtét után bizonyos ideig vizelet ürítési és tartási nehézségek állhatnak fenn, mely esetek többségében átmeneti.

Hogy történik a műtét kivitelezése? A műtét altatásban narkózisvagy gerincvelőhöz közeli érzéstelenítésben spinál- periduralanaesthesia történik. Az érzéstelenítésről külön felvilágosítást fog kapni altatóorvosától. A műtét során a húgycsövön keresztül speciális hólyagtükrözéshez alkalmas eszközt resectoscop vezetnek a hólyagjába.

fájdalom prosztatit hogyan kell eltávolítani Prosztata probléma a vizeletben

Melyek ezek? Műtét alatt fellépő komplikációk:.

Pszichoszomatika A prosztata gyulladása A prosztatitis kezelése Tianshiben

kiadványok