Katéterezés mellékhatásai, :: Keresés - InforMed Orvosi és Életmód portál ::

katéterezés mellékhatásai

katéterezés mellékhatásai Honey gyertyák a prosztatitisből

Húgyúti fertőzést okozhat katéterezés mellékhatásai katéter Szerző: MTI Nemcsak az urológiai osztályon, hanem sok más kórházi részlegen is a betegek nem kis hányadát ápolják úgy, hogy átmenetileg hólyagkatétert viselnek. Amerikai szakemberek vizsgálattal igazolták, ha a kórházi személyzet figyel arra, hogy a katéter csak addig maradjon a betegben, amíg szükséges, a húgyúti fertőzések gyakorisága 52 százalékkal csökken. Hirdetés A kórházi kezelésre szoruló betegeknek gyakorta van szükségük hólyagkatéterre.

Szívkatéterezés

Ez sokszor elkerülhetetlen kényelmetlenség, de néha életmentő beavatkozás. Olyan betegségek is vannak, amelyek során a katétert nem lehet eltávolítani, ám legtöbbször ideiglenes megoldás. Sajnos a hólyagkatéter időnként tovább bent marad, mint ameddig szükség van rá.

katéterezés mellékhatásai Hogyan adományozzon vizeletet a prosztatitisre

Ez azért káros, mert növeli a húgyúti fertőzések esélyét. Számos, egyéb fertőzés veszélye is fokozódik, ráadásul a katéter megnehezíti a beteg mozgását, ami miatt gyakrabban fordulhat elő életveszélyes véralvadék keletkezése - és hát mindenképp igen kényelmetlen. Jennifer Meddings és munkatársai áttekintették a szakirodalmat és katéterezés mellékhatásai a sokak számára fontos kérdés megoldási lehetőségeit. A tennivalókat a Clinical Infectious Diseases szakfolyóiratban ismertették: a fölöslegesen helyén tartott katéter eltávolítása csökkenti a beteg fertőzésének veszélyét, javítja életének minőségét, csökkenti az antibiotikus kezelés költségeit, és rövidebbé teszi a katéterezés mellékhatásai ápolás időtartamát.

katéterezés mellékhatásai Mi a megőrzött nem fertőző prosztatitis

Az amerikai kórházak most rendkívül érdekeltté váltak, mivel az idősek és a szegények számára segélyprogramként létrehozott állami biztosító nem téríti meg a gyógyintézeteknek az ilyen eredetű húgyúti fertőzések kezelésének költségeit, és ezt az elvet mind több magánbiztosító is követte. Meglepő, de gyakran az orvosok nem figyelnek arra, hogy a katéter fölöslegesen van még a betegben, katéterezés mellékhatásai nem szólnak a nővéreknek, hogy távolítsák el azt. Az amerikai kórházakban az ápolási utasítások a számítógépen keresztül történnek, úgyhogy most külön emlékeztető kerül azoknak a betegeknek a programjába, akiknél terv szerint a kezelés valamilyen fázisában a katéter kiszedését el kell végezni.

Módosítva:

katéterezés mellékhatásai prosztata gyulladás kezelése házilag

kiadványok