Router csere után nem képes csatlakozni a hálózathoz

Router csere után nem képes csatlakozni a hálózathoz

HozzászólásSzerző: Spy89 » 2019.01.30. 18:06

A router csere után megváltozott az átjáró és a kiosztott ip-tartomány. A 600X3D-asban alaphelyzetbe állítás valamint firmware frissítés után is megmarad a régi routerhez kötött tartomány és átjáró. Az automatikus DHCP IP kéréssel nem tud csatlakozni az új routerhez, viszont, ha visszarakom a régit akkor semmi gond.
Miképpen lehetne ténylegesen kinullázni/alaphelyzetbe állítani ezen értékeket?
Spy89
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.04.18. 11:36

Re: Router csere után nem képes csatlakozni a hálózathoz

HozzászólásSzerző: Sid » 2019.01.30. 20:05

Spy89 írta:Az automatikus DHCP IP kéréssel nem tud csatlakozni az új routerhez...

Ez nem lehetséges. Ha DHCP van beállítva a Mede8er-en, akkor a routeről kap IP-címet. Korábban fix cím volt beállítva a hálózatnál a lejátszón? Vagy eddig is DHCP (automatikus)?
Mede8erForum.hu adminisztrátor
Avatar
Sid
 
Hozzászólások: 1809
Csatlakozott: 2012.11.12. 15:24

Re: Router csere után nem képes csatlakozni a hálózathoz

HozzászólásSzerző: Spy89 » 2019.01.30. 20:34

Sid írta:
Spy89 írta:Az automatikus DHCP IP kéréssel nem tud csatlakozni az új routerhez...

Ez nem lehetséges. Ha DHCP van beállítva a Mede8er-en, akkor a routeről kap IP-címet. Korábban fix cím volt beállítva a hálózatnál a lejátszón? Vagy eddig is DHCP (automatikus)?


Elvileg DHCP volt, de mivel évek óta nem nyúltam hozzá így nem esküdnék meg rá.
Ami a siker oldala: a régebbi routeren .1.1 volt az átjáró vége az újnál .0.1. Most az új router alap átjáróját 1.1-re állítva rendben működik, persze az NFS jogokat a megfelelő IP-hez kellett újra rendelni, de ez már a kisebbik rész volt.
Épp válaszolni akartam a saját hozzászólásomra, mikor már láttam a reagálásod!
Köszönöm!
Spy89
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.04.18. 11:36

Re: Router csere után nem képes csatlakozni a hálózathoz

HozzászólásSzerző: Sid » 2019.01.31. 09:21

Spy89 írta:... a régebbi routeren .1.1 volt az átjáró vége az újnál .0.1. Most az új router alap átjáróját 1.1-re állítva rendben működik...!

Ebből nem derült még ki, mi (volt) a gond, mert természetesen a 192.168.0 tartománnyal is működnie kellene. Szerinte továbbra sem DHCP van beállítva a lejátszón.
Mede8erForum.hu adminisztrátor
Avatar
Sid
 
Hozzászólások: 1809
Csatlakozott: 2012.11.12. 15:24


Vissza: Hálózati csatlakozás, elérés (UPnP, DLNA, NAS)

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron